Legalizacija gej brakova umanjuje šanse za usvajanje ruske djece

Dolgov je reagovao na usvajanje zakona o legalizaciji istopolnih brakova u britanskom parlamentu
0 komentar(a)
Gej brakovi, SAD, Foto: Beta/AP
Gej brakovi, SAD, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 06.02.2013. 11:21h

Legalizacija gej brakova u Francuskoj i Velikoj Britaniji umanjuje šanse za državljane tih zemalja da usvajaju djecu iz Rusije, ocijenio je predstavnik ruskog ministarstva spoljnih poslova za ljudska prava Konstantin Dolgov.

"Francuski homoseksualci neće imati našu djecu", rekao je u ponedjeljak Pavel Astahov

"Britanski i francuski parlament legalizovali su homoseksualne brakove. To smanjuje mogućnost za građane tih zemalja da usvajaju rusku djecu", napisao je na Tviteru Dolgov, ne pružajući više detalja.

Rusija je krajem decembra usvojila zakon koji zabranjuje Amerikancima usvajanje ruske djece. Neki ruski političari pozvali su na proširenje na sve strance kako bi se ohrabrili sami Rusi da usvajaju djecu.

Dolgov je reagovao na usvajanje zakona o legalizaciji istopolnih brakova u britanskom parlamentu. Isti zakon u subotu je usvojio i francuski parlament. Ruski poslanici su, s druge strane, krajem januara usvojili zakon kojim se kažnjava svaki javni čin koji predstavlja "homoseksualnu propagandu među maloljetnicima".

"Francuski homoseksualci neće imati našu djecu", rekao je u ponedjeljak Pavel Astahov, koji je u Kremlju zadužen za prava djece. Homoseksualnost je u Rusiji do 1993. godine smatrana krivičnim djelom, a do 1999. mentalnom bolešću.

Bonus video: