Francuska: Novi način uvođenja poreza za bogate

Vlada je demantovala informaciju o mogućem odustajanju od poreza od 75% za one koji godišnje imaju prihod veći od milion eura, uprkos što je Ustavni sud proglasio nezakonitom
0 komentar(a)
Ažurirano: 28.01.2013. 09:54h

Vlada Francuske će za najviše mjesec dana predstaviti novi način uvođenja poreza na visoka primanja, čime će se zamijeniti dosadašnje pravilo koje je krajem decembra ukinuo Ustavni sud.

Vlada je u četvrtak demantovala informaciju o mogućem odustajanju od uvođenja poreza od čak 75 odsto za Francuze koji godišnje imaju prihod veći od milion eura, a koju je predložio predsjednik Fransoa Oland, uprkos što ju je Ustavni sud proglasio nezakonitom, prenosi Biznis.ba.

Nacrt zakona biće preformulisan i podnesen skupštini na razmatranje.

Oland tokom naredne dvije godine želi da preokrene francusku ekonomiju, koliko bi i trajao ovaj porez

Oland tokom naredne dvije godine želi da preokrene francusku ekonomiju, koliko bi i trajao ovaj porez, međutim, najnoviji pokazatelji ne idu mu u prilog.

Procjene ukazuju da će u ovoj godini rast francuske privrede biti nešto iznad nule, a naredne oko 0,8 odsto.

Oland je ranije rekao da će biti nastavljene reforme i da je jedan od glavnih ciljeva smanjiti nezaposlenost koja je u porastu 19 mjeseci uzastopno.

Krajem decembra poznati glumac Žerar Depardje se preselio u belgijski pogranični grad Nechin zbog najave poreza na bogate.

Depardje je početkom godine otišao u Rusiju gdje mu je predsjednik Vladimir Putin uručio ruski pasoš.

Galerija

Bonus video: