Spektakularna pljačka banke u Berlinu

Pljačkaši su iskopali 30 metara dug tunel od jedne podzemne garaže do bankarskog sefa i na kraju ''operacije'' podmetnuli požar da bi prikrili tragove
194 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 14.01.2013. 17:15h

U Berlinu je na spektakularan način opljačkana filIjala Folksbanke - pljačkaši su iskopali 30 metara dug tunel od jedne podzemne garaže do bankarskog sefa i na kraju ''operacije'' podmetnuli požar da bi prikrili tragove, objavili su njemački mediji.

Od pljačkaša nema ni traga ni glasa, u požaru niko nije povrijeđen, a visina štete je i dalje nepoznata, naveo je njemački politički nedjeljnik ''Špigel''.

Nedeljnik dodaje da je, prema policijskim procjenama, tunel ''veoma profesionalno'' izgrađen i ranije nije bio otkriven, jer se nalazi u jednoj podzemnoj garaži. Procjenjuje se da su počinioci čak nedjeljama morali da kopaju tunel.

"Berliner cajtung'' piše da su pljačkaši probili čak dva teška betonska zida, ojačana čelikom, kako bi dospjeli u banku.

Upad u banku su jutros otkrili vatrogasci, pošto ih je alarmirao jedan stanovnik obližnje kuće, jer je primijetio požar u garaži.

Za sada su mnoga pitanja oko pljačke banke nerazjašnjena, među kojima je i tačno vrijeme provale u banku, prenose mediji, navodeći da policija istražuje slučaj.

Ova pljačka podsjeća na jednu iz 1995. godine. Tada je grupa od šest osoba opljačakala filijalu Komerc banke u Berlinu, uzela 16 taoca, a zatim, zajedno sa plijenom, pobjegla tunelom. Taj tunel su, takođe, sami iskopali.

Lopovi iz 1995. su uhapšeni i osuđeni, podsjećaju mediji.

Galerija

Bonus video: