Očevim stopama

Komunistička partija Rusije nudi članstvo Depardijeu

"Moj otac je nekad bio komunista, slušao je Radio Moskvu. I to je moja kultura", napisao je popularni glumac
1 komentar(a)
Žerar Depardije, Foto: Screenshot TV Vijesti
Žerar Depardije, Foto: Screenshot TV Vijesti
Ažurirano: 11.01.2013. 15:48h

Komunistička partija Rusije pozvala je francuskog glumca Žerara Depardijea da pristupi njenim redovima nakon što je dobio ruski pasoš.

"Danas sam uputio Depardijeu zvanično pismo u kome mu nudimo članstvo u Komunističkoj partiji Ruske Federacije", rekao je Valerij Raškin, šef moskovskog odbora KP-a agenciji RIA Novosti.

Ruski predsiednik Vladimir Putin dodijelio je Depardijeu pasoš nakon što je glumac najavio da napušta Francusku u znak protesta zbog uvođenja visokog poreza za bogataše. U pismu ruskim medijima, Depardije je izrazio svoje diviljenje Putinu i pohvalio "veliku rusku demokratiju". "Moj otac je nekad bio komunista, slušao je Radio Moskvu. I to je moja kultura", napisao je popularni glumac. Raškin je rekao da će Depardije, s obzirom na prošlost njegovog oca, možda biti oduševljen ponudom da uđe u rusku komunističku partiju iako je precizirao da to pitanje nije lično postavio francuskom glumcu. "Mislim da ima veliko poštovanje prema ocu, koji je bio član komunističke partije i da dijeli njegove stavove. Sada preostaje da sačekamo njegovu odluku", zaključio je Raškin.

Preporučujemo za Vas