Vozač snimio trenutak kad se ruski avion srušio na autoput

Za sada se ne zna kako je do nesreće došlo s obzirom da se avion srušio neposredno poslije poletanja, ali preliminarni zaključci pokazuju da je u pitanju ljudska greška
0 komentar(a)
Ažurirano: 30.12.2012. 15:17h

Najmanje pet osoba je poginulo kada se ruski putnički avion juče srušio nasred autoputa u blizini moskovskog aerodroma.

Ministarstvo zdravlja Rusije saopštilo je da je, uprkos naporima ljekara Sedme gradske klinike, preminula 25-godišnja stjuardesa Tatjana Penkina, koja je od nesreće u subotu bila u nesvjesnom stanju.

Video snimak koji pokazuje ovu bizarnu nesreću već se našao na internetu. Snimak je nastao zahvaljujući maloj kameri koja je bila prikačena na kontrolnu tablu jednog putničkog automobila i koja je zabilježila momenat kada se avion sa neba srušio na autoput, piše Blic.

Jedan automobil koji je bio ispred auta na kome je bila prikačena kamera zamalo je izbjegao direktan sudar sa avionom, a nakon što je avion pao, svuda okolo su bile rasute krhotine.

Avion pao na autoput pored Moskve, četiri osobe poginule >>>

Za sada se ne zna kako je do nesreće došlo s obzirom da se avion srušio neposredno poslije poletanja, ali preliminarni zaključci pokazuju da je u pitanju ljudska greška.

Prema pisanju Guardiana, razlog za nesreću mogu biti i neispravne kočnice.

Kapetan letjelice i kopilot su poginuli na mjestu, a dvije osobe na putu do bolnice.

Avion kompanije "Red Vings" letio je iz Pardubice u Češkoj, a nakon što je iskrcao nekoliko putnika na aerodormu u Moksvi politeo je samo sa osobljem kompanije ka svojoj bazi na drugom kraju grada.

Galerija

Bonus video: