Avion pao na autoput pored Moskve, četiri osobe poginule

Broj osoba koje su se nalazile u avionu nije poznat. Različiti izvori navode da ih je osam do 12
5 komentar(a)
Avion, Moskva, Foto: Twitter
Avion, Moskva, Foto: Twitter
Ažurirano: 29.12.2012. 19:11h

Dok je pokušavao da sleti, ruski putnički avion Tupolev-204 se srušio na glavnu saobraćajnicu pored Moskve. U nesreći je poginulo najmanje četvoro ljudi, a strahuje se da to nije konačan broj žrtava.

RIA Novosti javlja da je avion kompanije Red Wings pao blizu piste na autoputu, prepolovio se i zapalio. Russia Today prenosi neke navode prema kojima je do nesreće došlo zbog greške pilota. BBC navodi da je, osim greške pilota, moguće da je do nesreće došlo zbog lošeg vremena ili tehničke greške.

Navodno su dvije osobe pronađene mrtve na licu mjesta, a jedna je 27-godišnja žena umrla na putu do bolnice. Nije poznato da li je četvrta žrtva umrla ma mjestu nesreće ili u bolnici.

RT navodi da su stradali kapetan, kopilot inženjer leta i stjuardesa.

Još četiri osobe su u teškom stanju. Među njima su dvije stjuardese, jedno tehničko lice i osoba za koju se ne zna da li pripada posadi aviona. Oni su zadobili ozbiljne povrede mozga.

Broj osoba koje su se nalazile u avionu nije poznat. Različiti izvori navode da ih je osam do 12. Rusko ministarstvo unutrašnjih poslova je saopštilo da je 12 putnika spašeno iz aviona. RT navodi da su sve osobe koje su se nalazile u avionu zapravo posada.

Tupolev-204 je moderni ruski putnički avion kapaciteta više od 200 putnika.

Avion je inače letio iz Češke. Na mjestu nesreće su vatrogasci, hitna pomoć i policija.

Bonus video: