Musolinijeva unuka učestvuje na izborima

Alesandra Musolini (50), bivši model, izjavila je da će njena politička platforma biti usmjerena na poboljšanje uslova za djecu i majke koji "žive pakleni život"
243 pregleda 2 komentar(a)
Alesandra Musolini, Foto: Atuttadestra.ne
Alesandra Musolini, Foto: Atuttadestra.ne
Ažurirano: 26.10.2012. 10:50h

Unuka fašističkog diktatora Benita Musolinija učestvovaće na izborima za premijera na listi stranke desnog centra Narod Slobode čiji je lider Silvio Berluskoni.

Berluskoni je ranije rekao da neće učestvovati u izbornoj trci sledeće godine.

Alesandra Musolini (50), bivši model, izjavila je da će njena politička platforma biti usmjerena na poboljšanje uslova za djecu i majke koji "žive pakleni život" dok parlament "uglavnom ne daje ni pet para za njih".

Ovo saopštenje iznijeto je dva dana pred godišnjicu Musolinijevog marša na Rim iz 1922. godine, nakon kog je uslijedila njegova 20 godina duga vladavina, javila je Ansa.

Sekretar Naroda slobode Anđelino Alfano ima najveće šanse da naslijedi Berluskonija na partijskim izborima sredinom decembra.

Ankete pokazuju da vodeća stranka lijevog centra Demokratska partija ima podršku od 27 odsto, na drugom mjestu je Pokret pet zvjezdica popularnog komičara Bepea Grilja, kome je naklonjeno 20 odsto Italijana, dok bi za Narod slobode trenutno glasalo 15 odsto građana.

Mnogi stručnjaci smatraju da će lider Demokratske partije Pjer Luiđi Bersani preuzeti položaj šefa vlade od tehnokrate Marija Montija, koji je ovu dužnost preuzeo od Berluskonija na vrhuncu krize eura pre skoro godinu dana.

Opšti izbori u Italiji održaće se u aprilu sljedeće godine, ukoliko ranije ne budu sazvani vanredni izbori.

Bonus video: