Porodica kupovala djevojčice sa Balkana

Hapšenja su sprovedena juče u gradovima Bezanson, Valdaon i Meš, na istoku Francuske, kao i u gradu Gan, u Belgij
8 komentar(a)
Hapšenje, Foto: AFP
Hapšenje, Foto: AFP
Ažurirano: 24.10.2012. 18:11h

Oko 15 članova jedne porodice uhapšeno je u Belgiji i Francuskoj zbog sumnje da su kupovali djevojčice na Balkanu kako bi ih prodavali u zapadnoj Evropi, saopštio je danas istražni sudija Gregori Vejl.

Hapšenja su sprovedena juče u gradovima Bezanson, Valdaon i Meš, na istoku Francuske, kao i u gradu Gan, u Belgiji.

Istraga je takođe u toku u Njemačkoj, rekao je istražni sudija Gregori Vejl koji sarađuje sa specijalnim snagama JIRS koje se bave organizovanim kriminalom.

Dvije 13-godišnje djevojčice koje su trebale biti prodate, pronađene su, jedna u Francuskoj u gradu Monlison, a druga u belgijskom Ganu, prenosi AFP.

"Još uvek istražujemo šta se dogodilo tačno sa ovim djevojčicama", kazao je Vejl i dodao da "prema prvim utiscima nije im nanešena nikakva fizička povreda".

Istraživači pokušavaju da utvrde koliko djevojčica je prodato i uslove pod kojima su ih njihove porodice dale, prenosi francuska agencija.

"Radi se o veoma neobičnom slučaju", priznao je ipak Vejl. Optužnica protiv članova uhapšene porodice treba biti podignuta do kraja ove nedjelje, a neki od njih mogu dobiti i kazne zatvora do 20 godina.

Bonus video: