BBC se izvinio kraljici zbog objave detalja privatnog razgovora s novinarom

U pismu Bakingemskoj palati stoji kako je razgovor trebao da ostane privatan i da novinar Frenk Gardner "duboko žali zbog kršenja povjerenja"
1 komentar(a)
Frenk Gardner, Elizabeta, Foto: Frankgardner.co.uk
Frenk Gardner, Elizabeta, Foto: Frankgardner.co.uk
Ažurirano: 26.09.2012. 12:46h

Britanska medijska kuća "BBC" izvinila se u utorak britanskoj kraljici Elizabeti zbog toga što je jedan od novinara objavio njeno stav o slučaju radikalnog imama Abu Hamze izrečen u privatnom razgovoru, objavljeno je u utorak na internet stranici "BBC".

Novinar Frenk Gardner koji prati pitanja nacionalne bezbjednosti objavio je za "BBC" kako mu je kraljica ispričala da je svojevremeno pitala laburističkog ministra unutrašnjih poslova zašto je taj čovjek još na slobodi kad je sigurno negdje prekršio nekakav britanski zakon, što su britanski mediji odmah interpretirali kao njeno lobiranje za Hamzino hapšenje.

"'BBC' se izvinio zbog toga što je otkrio da je kraljica postavila pitanja ministrima oko aktivnosti radikalnog klerika Abu Hamze al-Masrija", piše portal "BBC".

U pismu Bakingemskoj palati, "BBC" je napisao kako je taj razgovor trebao da ostane privatan, kao i da novinar Frenk Gardner "duboko žali zbog kršenja povjerenja".

Takođe, u pismu "BBC" dodaje da je otkrivanje sadržaja razgovora bilo "potpuno neprihvatljivo" i da Gardner "užasno žali" zbog neugodnosti koje je izazvao, te se izvinjava zbog svog postupka.

Bonus video: