Njemci žele više sna, seksa i spontanosti

a oko 98 odsto Njemaca je televizija na prvom mijestu, za 90 odsto slušanje radija, telefoniranje na trećem
5 komentar(a)
Berlin, Foto: Tviexpress-travels.com
Berlin, Foto: Tviexpress-travels.com
Ažurirano: 02.09.2012. 16:47h

Njemci žele u slobodno vrijeme više sna, seksa i spontanosti, proizilazi iz studije ''Fondacije za pitanja budućnosti'', po kojoj Njemci žele više vremena za odmor i socijalne kontakte.

Premda Njemci žele da provode više vremena sa porodicom i prijateljima, broj pravih socijalnih kontakata u Njemačkoj opao je za 22 odsto u poređenju sa vremenom od prije pet godina, prenose mediji rezultate ove studije.

Upravo mlađa generacija bi željela rađe da se susreće sa prijateljima, nego da sa njima samo ''skajpuje'',''sms-uje'' ili telefonira, pokazuju rezultati ankete, po kojoj inicijative, poput one ''sve škole na internetu'' nijesu dobile očekivani uspjeh.

Studija pokazuje da su obrazovani Njemci duplo više na internetu, nego neobrazovani, ali i da je, uprkos pobjedi interneta, ipak, televizija i dalje, kao i prethodnih 25 godina, na prvom mjestu, kada je riječ o korišćenju slobodnog vremena.

Za oko 98 odsto Njemaca je televizija na prvom mijestu, za 90 odsto slušanje radija, telefoniranje na trećem, zatim slijedi čitanje novina...

Dominantnost televizije, radija i novina postoji još od 1980. godine, ali su druge redovne aktivnosti u slobodno vrijeme Njemca opale u poređenju sa vremenom od prije pet godina. Njemci sada, naime, manje nego prije godina ispijaju kafice, jedu kolače, ćaskaju s komšijama, rade u bašti ili šetaju.

Bonus video: