Putin: Tvrdnje da se Rusija miješala u izbore u SAD i da Tramp gura Evropu u ruski zagrljaj su vicevi

Na pitanje da li će biti "Trećeg svjetskog rata", Putin je odgovorio da savremeni sistemi ruskog naoružanja čuvaju strateški paritet koji ispunjava funkciju odvraćanja i uzajamnog uništavanja
72 pregleda 0 komentar(a)
Vladimir Putin, Foto: Reuters
Vladimir Putin, Foto: Reuters
Ažurirano: 07.06.2018. 17:10h

Predsjednik Rusije Vladimir Putin nazvao je danas "vicem" tvrdnje da je Kremlj uticao na izbore u SAD 2016. godine, na kojima je pobijedio Donald Tramp.

U godišnjoj "Direktnoj liniji", odgovarajući na molbu da ispriča neki vic koji je čuo u posljednje vrijeme, Putin je kazao da je za njega dobar primjer napis u njemačkim medijima da "Tramp gura Evropu u ruski zagrljaj".

On je podsjetio i na napise o tome da se Rusija miješala u američke izbore.

Putin je kazao da ako bi se ti tekstovi pomiješali, to bi bilo "smiješno".

Obje tvrdnje su "apsolutni nonsens i mogu se nazvati vicevima", dodao je on.

Putin je takođe izjavio da će se degradacija odnosa Rusije i Zapada završiti kada Zapad shvati da su mjere koje je Zapad preduzeo prema Moskvi kontraproduktivne i štetne.

Putin je kazao da ne može "da odredi rokove" kada će početi poboljšanje tih odnosa, ali da može da navede uslove.

"Mi treba da štitimo svoje interese, i ekonomske i bezbjednosne, pri tom uvijek tražimo kompromis. Završiće se kada se naši zapadni partneri ubijede da su mjere prema Rusiji konraprodultivne i štetne i da će morati da uzmu u obzir ruske ineterese", rekao je Putin.

Ruski predsjednik je rekao da Zapadni partneri postepeno počinju da shvataju da je neophodno normalizovati odnose sa Rusijom.

"Vidite šta se dešava u mnogim zemljama, već na političkom nivou svi govore o neophodnosti da grade normalne odnose sa Rusijom. Nadam se da će taj proces jačati", kazao je Putin.

Na pitanje da li će biti "Trećeg svjetskog rata", on je odgovorio da savremeni sistemi ruskog naoružanja čuvaju strateški paritet koji ispunjava funkciju odvraćanja i uzajamnog uništavanja.

Bonus video: