Italijan ubio prostitku, a zločin opisao u knjizi

Italijanski pisac uhapšen zbog sumnje da je ubio prostitutku u slučaju koji podsjeća na triler "Niske strasti"
5 komentar(a)
Danijele Ugeto Pjampasket, Foto: Tempi.it
Danijele Ugeto Pjampasket, Foto: Tempi.it
Ažurirano: 22.08.2012. 20:46h

Jedan Italijan je uhapšen zbog ubistva nigerijske prostitutke nakon što je policija pretražila njen stan i pronašla kratku priču koju je on napisao a koja sadrži detalje njenog ubistva.

Policija u sjevernom italijanskom gradu Torinu otkrila je priču na devet stranica pod nazivom „Ruža i lav“ među stvarima Antonije Egbune, čije je tijelo izvađeno iz rijeke Po u februaru, izjavio je za Rojters portparol karabinjera.

Obdukcijom je utvrđeno da je ubijena nožem. Policiji je bilo potrebno izvjesno vrijeme kako bi identifikovala tijelo a zatim je prošlog mjeseca pretražila njen stan.

U slučaju ubistva koje podsjeća na holivudski film iz 1992. godine „Niske strasti“, ambiciozni pisac Danijele Ugeto Pjampasket uhapšen je prošle nedjelje zbog sličnosti njegove kratke priče sa pravim ubistvom, saopštila je policija.

Ticani je izjavio da Ugeto Pjampasket osjeća “duboku strast” prema Africi i Nigeriji i da mu je Egbuna bila inspiracija za pisanje

Nakon što je otkrivena kratka priča 34-godišnjeg Ugeto Pjampasketa, policija je saopštila da su otkrili da je on bio u vezi sa Egbunom, koja je tada imala 19 godina, u periodu između februara i avgusta prošle godine.

U policijskom saopštenju se navodi da ju je ubio u novembru zbog toga što su imali problema u vezi i zbog toga što je odbila da prestane da se prostituiše – što se opisuje u kratkoj priči.

"On ju je volio i to svakog dana sve više, ali ona nije htjela da napusti ulicu. Svi njegovi napori da je ubijedi da promijeni život propali su. I zbog toga ona je postala njegov mučitelj", piše u isječku priče koji je objavila policija.

U priči ubica davi nigerijsku prostitutku i onda izvršava samoubistvo. „On je napisao priču i poklonio joj je – kako bi je impresionirao“, kazao je za Rojters advokat pisca, Stefano Ticani.

Ticani je izjavio da Ugeto Pjampasket osjeća “duboku strast” prema Africi i Nigeriji i da mu je Egbuna bila inspiracija za pisanje.

„Moj klijent se izjasnio da je nevin i radimo na tome da to i dokažemo“, kazao je Ticani.

Ugeto Pjampasket je kazao istražiteljima nakon hapšenja da se njegov odnos sa Egbunom promijenio nakon što je počeo da se viđa sa jednom drugom Nigerijkom prošlog avgusta, mada je ostao u kontaktu sa njom.

Njegov advokat je kazao da je prestao da se viđa sa Egbunom nakon što su mu prijetili ljudi koji kontrolišu nigerijsku prostituciju u Torinu. „Prestao je da je zove nakon što su mu prijetili i zastrašivali ga i poručili da više ne smije da se viđa sa njom“.