Ministarstvo zdravlja Rusije: Narkomanija je u Rusiju stigla s Bitlsima

Šef ruske federalne službe za borbu protiv trgovine drogom je saopštio da je broj narkomana u Rusiji porastao za 60% u odnosu na 2000. godinu
0 komentar(a)
Ažurirano: 26.06.2012. 17:23h

Neobuzdano konzumiranje droge u modernoj Rusiji vodi porijeklo još od Bitlsa i eksperimentisanja ovog kultnog britanskog rok sastava sa psihodeličnim supstancama, rekao je Jevgenij Brjun, šef odjeljenja za borbu protiv droge i alkoholizma pri ruskom ministarstvu zdravlja.

On je dodao da je sve počelo kad su "kompanije shvatile da sve možete prodati - zadovoljstvo i sve što ide uz to", rekao je on.

"Moderne reklamne kampanje aktivno promovišu različita 'zadovoljstva', uključujući drogu, čime se potkopava medicina", rekao je on na konferenciji za novinare u Moskvi.

On je dodao da bi mediji morali više da promovišu kampanje protiv droge i zdrav način života.

"Reklamne kampanje aktivno promovišu različita 'zadovoljstva', uključujući drogu, čime se potkopava medicina", smatra Brjun

U Rusiji trenutno ima oko 5 miliona ovisnika o teškim drogama.

"Uporedivši taj broj s onim iz 2000. godine, u Rusiji je ove godine broj narkomana porastao za 60 odsto", saopštio je šef ruske federalne službe za borbu protiv trgovine drogom Viktor Ivanov.

Galerija

Bonus video: