Sirija: 38 osoba stradalo, odložena evakuacija civila

Bombardovanje Homsa i Al Kuseira, nad kojima vojska pokušava da preuzme kontrolu, uslijedilo je dan pošto je u Siriji poginulo gotovo 100 ljudi, medju kojima je 53 civila
0 komentar(a)
Sirija, Foto: Rojters
Sirija, Foto: Rojters
Ažurirano: 21.06.2012. 11:11h

Sirijska vojska nastavila je bombardovanje gradova Homs i Al Kuseir, tokom kojeg je poginulo najmanje 38 osoba, saopštile su nevladine organizacije.

Prema najnovijim podacima sirijske Opservatorije za zaštitu ljudskih prava, od marta prošle godine, kada su počeli protesti protiv sirijskog predsjednika Bašara Al Asada, u Siriji je poginulo visse od 15.000 ljudi, medju kojima je oko 10.000 civila.

Bombardovanje Homsa i Al Kuseira, nad kojima vojska pokušava da preuzme kontrolu, uslijedilo je dan pošto je u Siriji poginulo gotovo 100 ljudi, medju kojima je 53 civila.

Kako navodi agencija Frans pres, vojska je opkolila i nastavila da bombarduje Al Kuseir, a u gradu su nastavljene borbe između vojnika i pobunjenika.

Međunarodni komitet Crvenog krsta je u srijedu, pošto je dobio zeleno svjetlo od pobunjenika i od vlasti, saopštio da je kao i sirijski Crveni polumjesec spreman da evakuiše civile iz Homsa, ali je intenziviranje bombardovanja spriječilo početak evakuacije, navodi agencija Frans pres.

"Ulazak Sirijskog Crvenog polumjeseca, i međunarodnog Crvenog krsta (u Homs) je odloženo zato što se bombarduje kvart Kaldije", saopštio je preko Skajpa jedan aktivista.

Bonus video: