Švedski navijači pretukli aktivistkinje Femena

Švedski navijači pomiješali su lokalne aktivistkinje za ženska prava, u navijačkoj zoni u Kijevu, sa striptizetama. Nesporazum je završio teškim incidentom.
5 komentar(a)
Ažurirano: 20.06.2012. 17:37h

Organizacija Femen je saopštila da su povrijeđene tri njihove vodeće aktivistkinje, i to u sukobima sa švedskim navijačima, koji su u svojoj zoni čekali odigravanje utakmice njihove i francuske reprezentacije.

Dvije najradikalnije i najisturenije Femenove članice, atraktivne plavokose sestre Aleksandra i Ina Ševčenko, popele su se gole do pasa na jedan sto s navijačima. Nastalo oduševljenje zamijenio je šok kada su Ukrajinke kao pravi fudbaleri počele da šutiraju limenke s pivom koje su Šveđani ispijali.

"Grubo su skinute sa stola, izgurane izvan navijačke zone i žestoko pretučene", saopšteno je iz Femena, ukrajinskog udruženja za zaštitu ženskih prava, koje je fudbal, FIFA-u i navijače na Euru uzelo na zub zbog "podsticanja seksualnog turizma u Ukrajini".

Na drugom mjestu u navijačkoj zoni na sto se popela 25-godišnjica Oksana Sačko, još jedna Femenova aktivistkinja. Skinula je majicu i započela izazovan ples. Navijači su poludjeli kada su na njenom golom tijelu primijetili natpis "Fuck Euro 2012", nakon čega ju je jedan od njih povukao za ruku nakon čega je Oksana pala na zemlju. Radnici obezbjeđenja izveli su je izvan švedske navijačke zone, nakon čega ju je s mjesta događaja odvela policija.

"Momci su, kada su vidjeli djevojke u toplesu, reagovali pozitivno i usmjerili pažnju na njih. Nisam siguran da su cure uspjele da prenesu svoju poruku", rekao je jedan od navijača.

Galerija

Bonus video: