Neonacisti pomogli u masakru izraelskih sportista na OI u Minhenu?

Ukupan krvavi bilans bio je 17 mrtvih - pošto je, osim sportista, stradao i jedan njemački policajac, kao i pet terorista
1 komentar(a)
Minhenski masakr, Foto: 4.bp.blogspot.com
Minhenski masakr, Foto: 4.bp.blogspot.com
Ažurirano: 18.06.2012. 18:59h

Njemački neonacisti su, izgleda, pomogli palestinskim teroristima da na Olimpijskim igrama u Minhenu 1972. upadnu u sobe izraelskih sportista i ubiju njih 11.

Ukupan krvavi bilans bio je 17 mrtvih - pošto je, osim sportista, stradao i jedan njemački policajac, kao i pet terorista.

Nemački politički nedeljnik "Špigel" je u današnjem broju objavio je da je sedam nedjelja prije napada dortmundska policija dostavila bezbjednosnoj službi podatak da se jedan čovjek "arapskog izgleda" tajno sastao sa nemačkim neonacistom Vilijem Polom.

"Isplivavalo" je ime Sad Vali - što je bilo tajno ime palestinskog terosiste Abu Dauda, koga smatraju čovjekom koji je u minhenskom masakru "vukao konce", navodi list, pozivajući se na dokumente tajne službe.

Neonacista Vilijem Pol, koji danas pod drugim imenom piše krimi-priče, pomogao je više puta Daudu i radio kao šofer, a danas je skoro siguran da je tada nesvjesno bio umešan u pripremu atentata.

"Ja sam Abu Dauda vozio širom Njemačke, gdje se on u različitim gradovima susretao sa Palestincima", potvrdio je Pol ovom magazinu.

Bonus video: