Medvedev: 'Brzopleti' ratovi Zapada pogoduju jačanju radikalizma

Ruski premijer je naglasio da bi takve vojne intervencije rezultirale čak i regionalnim nuklearnim ratovima
0 komentar(a)
Ažurirano: 17.05.2012. 14:52h

Ruski premijer Dmitri Medvedev upozorio je zapadne sile da se uzdrže od "brzopletih" vojnih operacija koje bi pogodovale jačanju radikalizma.

On je dodao i da bi takve vojne intervencije čak rezultirale regionalnim nuklearnim ratovima.

"Posljedica brzopletih vojnih operacija u stranim državama obično znači dolazak radikalnih elemenata na vlast", rekao je Medvedev na pravnom forumu održanom u Sankt Peterburgu.

On je rekao da je Moskva ukazala na nekoliko primjera "kako velike sile narušavaju suverenitet drugih država", prenio je FP.

"Ponekad ove akcije, koje podrivaju državni suverenitet, mogu da rezultiraju regionalnim ratom.

"Ponekad ove akcije, koje podrivaju državni suverenitet, mogu da rezultiraju regionalnim ratom. I čak, mada ne želim nikoga da plašim, upotrebom nuklearnog oružja", istakao je premijer Rusije

I čak, mada ne želim nikoga da plašim, upotrebom nuklearnog oružja", istakao je premijer Rusije i nekadašnji predsjednik te zemlje.

Izjava Medvedeva, koji će učestvovati u radu dvodnevnog samita G8 u Kemp Dejvidu u SAD, 18. i 19. maja, jasno ukazuje na neslaganje sa Zapadom oko Sirije i ranije osude na račun vazdušnih napada NATO-a u Libiji, ukazao je FP.

Skupu u Sankt Peterburgu prisustvuje i američki javni tužilac Erik Holder, navela je ta agencija.

Medvedev će na skupu G8 zamijeniti ruskog predsjednika Vladimira Putina koji je otkazao put u SAD, obrazlažući tu odluku neophodnošću da nastavi posao na formiranju novog kabineta.

Galerija

Bonus video: