Stros-Kan tužio sobaricu koja ga je optužila za silovanje

Tužioci su odustali od slučaja protiv njega, jer je, kako su rekli, sobarica lagala o svom porijeklu i promijenila iskaz o tome šta je radila nakon što je izašla iz Stros-Kanove sobe
65 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 15.05.2012. 15:54h

Bivši šef Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Dominik Stros-Kan je protiv sobarice njujorškog hotela, koja ga je optužila za silovanje, podnio protivtužbu, zbog ozbiljnog narušavanja njegove reputacije, tražeći odštetu od milion dolara.

U tužbi, koju je predao u ponedjeljak, Stros-Kan je naveo da je sobarica luksuznog hotela na Menhetnu Nafisatu Dijalo iznijela "zlonamjerne i neosnovane lažne optužbe" kada je rekla da ju je prošle godine napao kada je došla da pospremi njegov apartman.

Stros-Kan (63) je rekao da je sve što se desilo bilo sporazumno, ali da ništa nije učinio na silu.

Tužioci su odustali od slučaja protiv njega, jer je, kako su rekli, sobarica lagala o svom porijeklu i promijenila iskaz o tome šta je radila nakon što je izašla iz Stros-Kanove sobe.

Sobarica je ovog mjeseca protiv francuskog političara pokrenula građansku parnicu.

Stros-Kanovi advokati su rekli da bi privatna tužba takođe trebalo da bude odbačena, pošo je Stros-Kan imao diplomatski imunitet kao bivši šef MMF-a, ali je sudija odbacio taj zahtjev.

Advokati sobarice su protivtužbu nazvali "očajničkim trikom".

Stros-Kan je nakon optužbe uhapšen, podnio je ostavku u MMF-u, proveo je nekoliko dana u zatvoru i tri mjeseca u kućnom pritvoru.

Prije skandala, očekivalo se da će kao kandidat Socijalističke partije učestvovati na ovogodišnjim izborima za predsjednika Francuske.

Bonus video: