"UVJERITI SE DA JE TO REKLA DOBROVOLJNO"

Kremlj: Trebalo bi provjeriti izjave Julije Skripalj

Za trovanje nervnim agensom novičok, Velika Britanija je optužila Rusiju, što je ta zemlja kategorički demantovala
1 komentar(a)
Julija Skripalj, Foto: Reuters
Julija Skripalj, Foto: Reuters
Ažurirano: 24.05.2018. 12:09h

Izjave Julije Skripalj treba provjeriti, kako bi se uvjerili da ih je rekla dobrovoljno, izjavio je danas portparol ruskog predsjedništva Dmitrij Peskov.

On je u intervjuu za rusku televiziju NTV da li neka količina informacija preneta kroz nekoga može da bude pouzdana, obzirom na to "da se to dešava usred ogromnih provokacija britanske strane", prenosi Tass.

"Britanska strana se još ne pridržava Bečke konvencije, a Rusija još uvijek nije dobila konzularni pristup Juliji Skripalj. Štaviše, nijesmo sigurni u njen sadašnji stav, da li je pod pritiskom, gdje je odsjela, da li je išta izjavila i da li je to uradila dobrovoljno", rekao je Peskov.

Julija Skripalj, ćerka bivšeg ruskog špijuna Sergeja Skripalja sa kojim je otrovana početkom marta u Solsberiju, izjavila je u intervjuu agenciji Rojters da trenutno ne želi pomoć ruske ambasade u velikoj Britaniji, kao i da se nada da će se vratiti u Rusiju.

Intervju sa njom obavljen je na tajnoj lokaciji a sa agencijom je stupila u kontakt preko policije. Nakon što je kratko govorila pred kamerom, odbila je da odgovara na dalja pitanja.

Za trovanje nervnim agensom novičok, Velika Britanija je optužila Rusiju, što je ta zemlja kategorički demantovala.

Preporučujemo za Vas