Valeri Trirvajler

Upoznajte novu prvu damu Francuske

Politička novinarka Valeri Trirvajler (46) je nova prva dama Francuske poslije izbora njenog partnera Fransoa Olanda (58) za predsjednika
1 komentar(a)
Ažurirano: 07.05.2012. 18:08h

U intervjuu za agenciju Frans pres Valeri Trirvajler je rekla da se osjeća kao da je ušla u članke koje je napisala, kao kada bi gledalac kročio u biskopsko platno i postao glumac filma koji gleda. Upitana kako planira da preuzme ulogu prve dame, ona je odgovorila - "Ozbiljno".

"Istovremeno još uvijek nemam konkretnu ideju. Ono što je sigurno je da će mi biti potrebno vrijeme da razmislim šta treba uraditi", rekla je ona.

Potrebno je da zarađujem za život, da imam svoju nezavisnost. Ja podižem svoje troje djece (tri sina od 15, 17 i 19 godina) i ne bi smatrala normalnim da brigu o njima preuzme Fransoa ili država

Upitana da li će zadržati svoj posao novinarke ona je odgovorila: "Ja sam pasionirano vezana za informisanje i takva ću ostati. Poznajem politiku, poznajem medije. Uzgred, mislim da će meni biti lakše u Jelisejskoj palati nego što je bilo Karli Bruni. Ona je došla iz svijeta potpuno stranog politici i nije obavezno poznavala kodove", rekla je Trirvajler.

"Pored toga potrebno je da zarađujem za život, da imam svoju nezavisnost. Ja podižem svoje troje djece (tri sina od 15, 17 i 19 godina) i ne bi smatrala normalnim da brigu o njima preuzme Fransoa ili država" rekla je, misleći na Fransoa Olanda svog sadašnjeg partnera koji nije otac njene djece.

Upitana da li bi to što njih dvoje nisu vjenčani moglo da predstavja diplomatski problem, ona je odgovorila da ne vjeruje da je to neki problem osim, kako se našalila, možda prilikom posjete papi.

"U svakom slučaju nikad ne bi imali tu vezu da ja nisam imala tu strast za politikom. To ne bi bilo moguće, on ne bi mogao da dijeli život sa nekim ko ne voli politiku, pošto je to suštinska stvar u njegovom životu", rekla je.

Upitana da li bi to što njih dvoje nisu vjenčani moglo da predstavja diplomatski problem, ona je odgovorila da ne vjeruje da je to neki problem osim, kako se našalila, možda prilikom posjete papi.

"Iskreno to uopšte nije aspekt koji me brine. Ima dosta drugih stvari koje mogu da me zabrinu više od toga. Pitanje braka je ipak aspekt našeg privatnog života", rekla je.

Na pitanje gdje će živjeti, rekla je da o tome još moraju da razmisle mada je Oland rekao da neće živjeti u Jelisejskoj palati.

"Držaćemo se te linije, ali bezbjednosne službe smatraju da zapravo neće biti moguće da nastavimo da živimo u našem stanu iz bezbjednosnih razloga. Pored toga to bi zahtjevalo da se blokira ulica, da se kontrolišu svi stanari zgrade, to je komplikovano. Dajte nam vremena da izvagamo sve te aspekte", rekla je nova prva dama Francuske.

Preporučujemo za Vas