Panika u avionu zbog otvora na krilu

Po video snimku objavljenom u medijima i na internetu, na krilu je nedostajao jedan od gornjih, servisnih poklopaca
0 komentar(a)
avion, Foto: Dailymail.co.uk
avion, Foto: Dailymail.co.uk
Ažurirano: 21.03.2012. 14:24h

Putnici "boinga 737" prije poletanja sa moskovskog aerodroma uspaničili su se pošto su vidjeli nepokriven otvor na krilu aviona, ali to nije spriječilo pilota da obavi taj let, saznaje se u ruskoj kompaniji Transaero.

Po video snimku objavljenom u medijima i na internetu, na krilu je nedostajao jedan od gornjih, servisnih poklopaca.

Od 70 putnika, 27 je odbilo da ostane u avionu, a posada je saopštila da će let ka Krasnojarsku biti obavljen i pored tog problema.

"Dok se avion spremao da poleti, jedan putnik je primjetio da na krilu aviona nedostaje jedan dio", rekao je agenciji Frans pres portparol Transaera Konstantin Tjurkin.

Pilot je obavješten o tom problemu, ali je rekao da avion ipak poleteti što je izazvalo paniku među putnicima.

"To je tehnički element koji ne spriječava" polijetanje aviona, prema tehničkoj dokumentaciji kompanije Boing, objasnio je portparol i dodao da to "ni na koji način nije uticalo na bezbjednost leta".

Prema više ruskih medija, prije nego što su putnici izašli iz aviona, posada im je prijetila da će pozvati policiju i da će biti uhapšeni.

"To ne odgovara istini", rekao je Tjurkin, dodajući da su ti ljudi mogli da izađu iz aviona i da će im biti vraćen dio novca od karte.

Ruski dnevnik Komsomolska pravda pisse da je pre nego što je otkriven problem, pilot u dva navrata pokussao da podigne letjelicu, ali bez uspjeha. Portparol Tjurkin je to demantovao.

Prema riječima portparola, polijetanje aviona je kasnilo zato što se upalilo svjetlo za upozorenje na problem sa klimatizacijom u avionu.

Bonus video: