nalik i brejviku

Napadač iz Tuluza ima profil serijskog ubice: Napada svaki četvrti dan

Ubica na skuteru prvo je napao vojnike muslimane iz zemalja Magreba i njihovog kolegu crnca, a zatim i jevrejsku školu
0 komentar(a)
Ažurirano: 20.03.2012. 08:04h

Policajci zaduženi za istragu o napadu na jevrejsku školu u Tuluzu u ponedjeljak ujutro u kojem je ubijeno četvero ljudi, među kojima troje djece, smatraju da trag vodi do islamista i ekstremnih desničara, ali ne isključuju druge mogućnosti, rekao je izvor blizak istrazi.

"Istraga upućuje na dva traga: islamistički i ekstremnodesničarski", rekao je taj izvor.

Sto trideset pravosudnih policajaca učestvuje u potrazi za ubicom na skuteru, dodao je isti izvor. Pomažu im kriminalisti iz Centralne uprave za unutrašnje obavještavanje (DCRI), od kojih su neki bili na terenu već u nedjelju radi istrage o ubistvu trojice vojnika prethodnih dana.

Ubica na skuteru, od kojeg Francuska strahuje pošto je u razmaku od osam dana ubio djecu u jevrejskoj školi i vojnike, ima profil serijskog ubice koji umišlja da "ima misiju", i vodi se "ratnom" logikom, a njegovi su zločini sve "ubojitiji", ocjenjuju kriminalisti i stručnjaci.

"Serijski snajperista", paranoični rasista iz redova krajnje desnice, koji je umislio da ima "misiju", neuravnotežena osoba "bez ideologije": sve se pretpostavke iznose kako bi se pokušao izraditi psihološki profil ubice koji je sportski tip, djeluje sam, dobro barata oružjem i bira svoje žrtve.

Ubica na skuteru prvo je napao vojnike muslimane iz zemalja Magreba i njihovog kolegu crnca, a zatim i jevrejsku školu.

On je odlučan, hladnokrvan i ubija svaki četvrti dan. Možda je vojnik ili pripadnik paravojske, aktivan ili penzionisan, motivisan "željom za uništenjem nekih grupa ljudi", rekao je bivši policajac Žan Fransuaz- Abgrall.

Forenzički psihijatar Roland Kutanso misli da je najverovatnije riječ o "terorizmu svedenom na samo jednog čovjeka", bez obzira je li on rasista ili ne.

"U Francuskoj ubijamo crnce, jevreje, Arape", mirni protest u Parizu povodom tragedije u Tuluzu

Možda imamo posla sa "psihičkim bolesnikom kao što je ubica iz Osla (Brejvik)", dodaje Kutanso.

Galerija

Preporučujemo za Vas