U Atini uhapšeno troje Srba iz bande "Pink Panter"

Muškarci su stari između 20 i 36 godina, a uhapšeni su u ponedjeljak u Atini nakon pucnjave u kojoj je povrijeđen jedan policajac
56 pregleda 0 komentar(a)
Pink Panteri, Foto: Thenational.ae
Pink Panteri, Foto: Thenational.ae
Ažurirano: 14.03.2012. 17:11h

Grčka policija saopštila je danas da je uhapsila troje Srba - dva muškarca i jednu ženu za koje sumnja da su pripadnici "Pink Panter", poznate po spektakularnim krađama u zlatarama širom svijeta.

Muškarci su stari između 20 i 36 godina, a uhapšeni su u ponedjeljak u Atini nakon pucnjave u kojoj je povrijeđen jedan policajac.

Osumnjičena ima 43 godine i uhapšena je u stanu u prijestonici u kojem je policija pronašla opremu za provale i maskiranje, pištolj i lažne putne isprave.

Vjeruje se da je banda "Pink Panter", prema novinskim izvještajima, izvršila više od 150 pljački u raznim zemljama, uključujući Britaniju, Japan i Švajcarsku, naveo je AFP.

U Rimu je 7. marta uhapšen Mitar Marjanović, jedan od "mozgova" bande, nakon pljačke zlatare "Roberto Koin" u centru Rima 1. februara kada su odnijeli robu u vrijednosti od milion i po eura.

Lopovi su došli lijepo odjeveni, glumeći kupce, a Marjanović je napolju čuvao stražu. Oni tokom pljačke nisu nosili rukavice, niti maske na licu.

Italijanski mediji su tada pisali da su članovi organizacije "Pink Panter" bivši vojnici iz Srbije i Crne Gore, i da su za 10 godina aktivnosti opljačkali robu u ukupnoj vrijednosti od približno 200 miliona eura.

Bonus video: