Vojislav Šešelj prebačen u bolnicu, stanje stabilno

Radikali ocjenjuju da je na pogoršanje Šešeljevog zdravstvenog stanja uticalo tendenciozno i svakodnevno kršenje njegovih osnovnih ljudskih i procesnih prava
0 komentar(a)
Ažurirano: 07.01.2012. 11:29h

Predsjednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj prebačen je iz pritvorske jedinice u Ševeningenu u bolnicu Lajden u Hagu, a prema navodima ljekara njegovo zdravstveno stanje je stabilno, saopšteno je iz SRS-a.

"U Haškom tribunalu su saopštili da je njegovo stanje stabilno, što je potvrdio i ljekar u bolnici", navodi se u saopštenju i precizira da je Šešelj u bolnicu prebačen prošle noći.

Ne navodi se zbog kojih je konkretnih zdravstvenih tegoba Šešelj hospitalizovan.

Radikali ocjenjuju da je na pogoršanje Šešeljevog zdravstvenog stanja uticalo tendenciozno i svakodnevno kršenje njegovih osnovnih ljudskih i procesnih prava, koje, kako se navodi u saopštenju, postaje sve drastičnije kako se bliži izvođenje završnih riječi u martu.

"Očigledno je da Haški tribunal nema izlaznu strategiju jer Tužilaštvo nije dokazalo nijednu tačku optužnice i zato je spreman na sve kako bi onemogućio Vojislava Šešelja da iznese završnu riječ, pa i da mu svjesno ugrozi život", ukazuju iz SRS-a.

Ocjenjuje se i da "Haški tribunal namjerno pojačava pritisak na Šešelja prekidom privilegovane komunikacije s pravnim savjetnicima i onemogućavanjem odbrane, uskraćivanjem posjeta prijatelja i daljim odugovlačenjem procesa koje je nezabilježeno u međunarodnom javnom pravu".

Bonus video: