Jedan poginuo, dvoje nestalih u klizištima u Italiji

Poplave i klizišta prijavljeni su nedaleko od Kaljarija, kao i problemi u automobilskom saobraćaju
0 komentar(a)
Ažurirano: 23.11.2011. 08:01h

Obilna kiša izazvala je klizišta u kojima je jedna osoba poginula, dvije su nestale, a jedan voz je ispao iz šina u utorak na Siciliji i u Kalabriji, na jugu Italije, saopštile su lokalne vlasti.

Jedan sedmogodišnji dečak pronađen je mrtav u selu nedaleko od Mesine na Siciliji u kojoj je u klizištu uništeno nekoliko kuća i gdje spasioci još tragaju za jednim čovjekom i njegovim sinom.

Vozač buldožera teško je povrijeđen kada ga je odnio talas blata.

Nedaleko odatle, u Kalabriji, voz koji saobraća između Lamecije Terme i Katanzara ispao je iz šina kada je jaka kiša izazvala klizište na toj lokalnoj liniji.

Dvadesetak putnika voza zadobilo je lakše povrede.

Nepovoljni vremenski uslovi najavljeni su i za danas, posebno u oblasti Katanzara i Mesine, zbog čega su vlasti zatvorile nekoliko škola.

Liparska ostrva, omiljena među turistima odsječena su od svijeta od ponedjeljka poslije podne zbog prekida pomorskog saobraćaja usljed lošeg vremena

Željeznička linija Palermo - Mesina privremeno je prekinuta zbog poplava i klizišta.

U gradu Milazo djelimično je poplavljena bolnica, a u mjestu Kastroreale saobraćaj je otežan pošto su brojne ulice neprohodne zbog vode.

Prijavljeni su i problemi na autoputu Mesina - Palermo.

Gradonačelnik Mesine Đuzepe Buzanka naložio je zatvaranje svih škola u gradu i stanovnicima preporučio da ostanu u kućama.

Liparska ostrva (Stromboli, Đinostra, Panarea, Alikudi, Filikudi), omiljena među turistima odsječena su od svijeta od ponedjeljka poslije podne zbog prekida pomorskog saobraćaja usljed lošeg vremena.

Jaka kiša je padala i na istočnoj obali Sardinije i škole su zatvorene u oblasti Nuoroa i dijelu Kaljarija.

Poplave i klizišta prijavljeni su nedaleko od Kaljarija, kao i problemi u automobilskom saobraćaju.

Bonus video: