Stros-Kan tuži nekoliko dnevnih listova i Sarkozijevog savjetnika

"Ni Stros-Kan, ni njegova supruga, ne prihvataju da njihova privatnost bude iskorištena i upotrebljena u komercijalne razloge"
0 komentar(a)
Ažurirano: 22.11.2011. 15:11h

Bivši direktor Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Dominik Stros-Kan tužio je nekoliko dnevnih listova i Anrija Genoa, savjetnika francuskog predsjednika Nikole Sarkozija.

Stros-Kan je bio jedan od vodećih kandidatana na predsjednilčkim izborima u Francuskoj prije nego što je uhapšen u SAD prema optužbama za seksualni napad. Optužbe protiv njega kasnije su odbačene. Advokati Stros-Kana i njegove supruge Ane Sinkler saopštili su da su tužili francuski dnevnik Figaro i nekoliko francuskih magazina, kao i Genoa."Ane Sinkler ni Dominik Stros-Kan ne žele da ograniče slobodu izražavanja i cirkulaciju informacije ali nijedno od njih ne prihvata da njihova privatnost bude iskorištena i upotrebljena u komercijalne razloge", navodi se u saopštenju advokata. U saopštenju se ne pominju tačni pravni osnovi za postupak ali se istile da je u pitanju krivična prijava u slučaju Anrija Genoa.Stros-Kan se pripremao da objavi kandidaturu za francuskog predsjednika kada je 14. maja uhapšen u Njujorku i optužen je da je pokušao da siluje radnicu hotela.

Bonus video: