Snalažljivi par iz Španije: Švercovali kokain u obliku cipela

Policija je saopštila da je bračni par uglavnom pronalazio putnike koji bi za njih prenosili kokain iz Kolumbije, služeći se raznim metodama, pa i lažnim cipelama
0 komentar(a)
štikle, Foto: Shutterstock.com
štikle, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 04.11.2011. 12:24h

Španska policija uhapsila je bračni par iz Kolumbije koji je u Španiju švercovao kokain u obliku cipela, a svaki "par" je koštao 50.000 eura.

"Istraga je pokazala da su 34. godišnji Kolumbijac i njegova 24. godišnja supruga protekle dvije godine donosili kokain koji je imao oblik ženskih cipela", saopštila je policija u Baskiji, gdje je par i uhapšen.

Narko banda je švercovanom kokainu u obliku cipela dala naziv "Manolo", aludirajući na španskog dizajnera obuće Manuela "Manolo" Blanika, čije cipele dostižu cijenu i od po nekoliko hiljada eura.

Policija je saopštila da je bračni par uglavnom pronalazio putnike koji bi za njih prenosili kokain iz Kolumbije, služeći se raznim metodama, pa i lažnim cipelama.

Sa bračnim parom je uhapšen i putnik iz Kolumbije kod koga je otkriveno tri kilograma kokaina koji je bio sakriven u video-igricama, zvučnicima i ruteru za internet.

Takođe je navedeno da su drogu u Španiji prodavala trojica saučesnika, dva Kolumbijca i jedan Španac.

Bonus video: