Berluskoni tvrdi da mu se Merkel izvinila, Njemačka demantuje

Pozadina cijelog slučaja je, utisak koji je nastao u Italiji da su Merkel i francuski predsjednik Nikola Sarkozi na jednoj pres-konferenciji, tu zemlju ironično ismijali
0 komentar(a)
Berluskoni Merkel, Foto: Rojters
Berluskoni Merkel, Foto: Rojters
Ažurirano: 27.10.2011. 10:48h

Šef italijanske vlade Silvio Berluskoni je izjavio da mu se njemački kancelar Angela Merkel izvinila, zbog kritika na račun Italije, ali njemačka vlada demantuje njegove izjave, tvrdeći da nema izvinjenja, jer nema osnova za to.

"Merkelova je došla kod mene, da bi se izvinila i isključivo rekla da nema nikakvu namjeru da našu zemlju vrijeđa", prenose njemački mediji izjavu Berluskonija jednoj italijanskoj TV-stanici.

Njemačka vlada je to, međutim, demantovala.

"Ne postoji nikakvo izvinjenje Merkelove, jer nema nikakvog osnova za izvinjenje", saopštio je portparol njemačke vlade Štefen Zajbert na "tviteru" u tekstu, napisanom na engleskom jeziku.

Pozadina cijelog slučaja je, prema njemačkoj strani, utisak koji je nastao u Italiji da su Merkel i francuski predsjednik Nikola Sarkozi, u nedjelju, na jednoj pres-konferenciji, tu zemlju ironično ismijali.

U njemačkim vladinim krugovima se kaže, prenose mediji, da kada se Merkel i Berluskoni sretnu, onda je tu riječ o "razgovorima među prijateljima".

Ti "razgovori među prijateljima", ocjenjuju njemački komentatori, su za Berluskonija u posljednje vrijeme sve drugo, osim prijatni - pošto, kako se kaže, i Njemačka i Francuska insistiraju na tome da Italija vidno pojača svoje napore na smanjenju duga.

Bonus video: