Berluskoni predlaže promjenu imena stranke u "Naprijed ribica"

Premijer je u Parlamentu predložio da se ime stranke Naprijed Italija (Forza Italia) promjeni u “Naprijed ribica!"
0 komentar(a)
Ažurirano: 07.10.2011. 17:11h

Premijer je u Parlamentu predložio da se ime stranke Naprijed Italija (Forza Italia) promjeni u “Naprijed ribica!".

"Promjenićemo ime Partije narod slobode jer je narod više ne nosi u svom srcu", izjavio je prema pisanju italijanskih medija 75-godišnji premijer, poznat po seksualnim skandalima.

“Sve prijedloge ćemo uzeti u obzir”, dodao je, “a rekli su mi da je ime koje bi imalo najviše uspjeha ‘Naprijed ribica’”!

“Sve prijedloge ćemo uzeti u obzir”, dodao je, “a rekli su mi da je ime koje bi imalo najviše uspjeha ‘Naprijed ribica’”!

"Moram da kažem da Berluskonijev najnoviji potez i nije tako loš. "Naprijed ribica" predstavlja od prilike tačan rezime njegovog stila života i načina na koji se bavi politikom", izjavio je recimo Antonio Borgeze iz opozicione stranke Italija vrijednosti.

Kardinal Anđelo Banjasko prokomentarisao da je Berluskonijevo opšte ponašanje “suprotno javnom dostojanstvu i teško se može pomiriti sa pristojnošću koju institucije zahtjevaju”.

Čak je i poslanica Berluskonijeve sopstvene stranke Barbara Saltamartini zaključila da mu je šala “neprikladna i nije smiješna”, ali je svoju izjavu ipak ublažila konstatacijom da “svi znamo i umijemo da cijenimo Berluskonijevu ironiju i veliku saosjećajnost”.

Bonus video: