Djevojke išle na Berluskonijeve privatne žurke vladinim avionima?

Objaljeni su transkripti njegovih telefonskih razgovora u kojima između ostalog kaže da se više mladih žena nudilo da provede noć sa njim
0 komentar(a)
Ažurirano: 17.09.2011. 19:20h

Opozicioni lideri u Italiji traže da se povede istraga o tome da li su avioni italijanske vlade korišteni za prevoz djevojaka na privatne žurke Sivlija Berluskonija.

Leoluka Olandi, iz stranke Italija vrijednosti, zahtijeva da Berluskoni kaže biračima da li su avioni korišteni u tu svrhu nakon što su prisluškivani telefonski razgovori u jednoj istrazi ukazali da je to možda slučaj.

Vlada kada "nema šta drugo da radi"

Italijanska Demokrtaska partija saopštila je da traži Berluskonijevu ostavku jer Italija, koja se suočava sa ozbiljnim ekonomskim problemima, ne može sebi da dozvoli da na čelu njene vlade bude čovjek koji vlada kada "nema šta drugo da radi".

Snimljeni telefonski razgovori Silvija Berluskonija čine glavni dokazni materijal u istrazi

Snimljeni telefonski razgovori Silvija Berluskonija čine glavni dokazni materijal u istrazi koje se vodi protiv osam osoba osumnjičenih da su između 2008. i 2009. godine organizovali prostituisanje desetina mladih žena čije je usluge plaćao italijanski premijer.

U današnjim izdanjima skoro svih italijanskih listova objavljeni su transkripti telefonskih razgovora Silvija Berluskonija, u kojima između ostalog kaže da se više mladih žena nudilo da provede noć sa njim, ali da je on prihvatio "samo njih osam", kao i da funkciju premijera vrši kada nema šta drugo da radi.

Berluskonijev sagovornik tokom snimljenih razgovora bio je između ostalih preduzetnik Đanpaolo Tartini koji je od septembra na izdržavanju zatvorske kazne zbog toga što je od premijera Italije uzeo 850.000 eura, a zauzvrat lagao istražitelje o večerima koje je Berluskoni provodio sa mladim ženama.

Bivši saradnik Silvija Berluskonija Đanfranko Fini rekao je da je zabrinut zbog slike Italije u svijetu, "koja je svaki dan sve gora".

Berluskoni je u pismu listu "Il Foglio" rekao da nema namjeru da se povuče

Berluskoni je u pismu listu "Il Foglio" rekao da nema namjeru da se povuče, i da će na čelu italijanske vlade biti do kraja mandata koji ističe 2013. godine. On je dodao da nije uradio ništa zbog čega bi trebalo da ga bude sramota, i da su istrage koje se vode protiv njega pokušaj da se njegov privatni život predstavi kao delikt.

Italijanskom premjeru trenutno se sudi zbog korišćenja usluga maloljetnih prostitutki.

Bonus video: