Oko 50 Kurda upalo u zgradu Savjeta Evrope u Strazburu

Polomivši prozore na ulazu u zgradu Agora, Kurdi su ušli u salu uzvikujući "Sloboda Odžalanu", "Solidarnost sa kurdskim narodom"
0 komentar(a)
Ažurirano: 13.09.2011. 18:50h

Oko 50 Kurda upalo je danas u zgradu Savjeta Evrope (SE) u Strazburu zahtijevajući oslobađanje zatočenog kurdskog vođe Abdulaha Odžalana.Pristalice Radničke partije Kudistana (PKK) okupile su se ispred zgrade Agora, koja pripada kompleksu SE u Strazburu, javio je novinar AFP-a sa lica mjesta.Polomivši prozore na ulazu u zgradu Agora, Kurdi su ušli u salu uzvikujući "Sloboda Odžalanu", "Solidarnost sa kurdskim narodom" i razvili zastave sa likom zatočenog lidera."Prošlo je 48 dana od kako nijesmo imali nikakve vijesti o Odžalanu. Došli smo ovdje da bi smo dobili vijesti", rekao je AFP-u jedan od učesnika protesta.

Ništa od razgovora pod pritiskom

Neimenovani zvaničnik rekao je francuskoj novinskoj agenciji da predstavnici SE žele da pregovaraju o mirnom rješenju krize sa učesnicima protesta, ali da neće biti razgovora pod pritiskom.Lider Radničke partije Kurdistana Odžalan uhvaćen je u Keniji 1999. godine i vraćen u Tursku, gdje je osuđen na smrt zbog izdaje.

Prošlo je 48 dana od kako nemaju nikakve vijesti o Odžalanu

Bonus video: