Spriječen pokušaj bjekstva iz najčuvanijeg grčkog zatvora

Osuđenik za ubistvo Grk i još dvojica zatvorenika stranaca koji su čekali na suđenje za provale, iz iste zatvorske ćelije presjekli su zid i iskopali tunel u podrumu zatvora, koristeći uglavnom improvizovani alat
100 pregleda 0 komentar(a)
zatvor, Foto: Cobbsheriff.org
zatvor, Foto: Cobbsheriff.org
Ažurirano: 30.08.2011. 19:16h

Čuvari najčuvanijeg grčkog zatvora Koridalos spriječili su bjekstvo zatvorenika, pošto su otkrili 10 metara dug tunel koji su ispod zida iskopala trojica osuđenika, rekao je danas zamjenik grčkog ministra pravde Jorgos Petalotis.

"Pokušaj bjekstva osujećen je u zatvoru Koridalos i akteri su uhvaćeni", kazao je Petalotis i pohvalio zatvorske stražare koji su kasno sinoć otkrili tunel koji je vodio do slobode, javila je grčka državna televizija NET.

Osuđenik za ubistvo Grk i još dvojica zatvorenika stranaca koji su čekali na suđenje za provale, iz iste zatvorske ćelije presjekli su zid i iskopali tunel u podrumu zatvora, koristeći uglavnom improvizovani alat, prenijela je agencija AP.

Rupa je otrivena u podrumu zatvora, a zatvorski stražari su pronašli i oduzeli uže, vitlo, čekić i dleto.

U zatvoru Koridalos nalaze se osuđenici za teške zločine i kriminal "visokog profila", uključujući i pripadnike ekstremističke organizacije "17. novembar".

Bonus video: