zagonetna bolest

Juliju Timošenko truju u zatvoru?

Prema izvorima njenih pristalica, Timošenko ima masnice po cijelom tijelu i popucale vene, prenose danas svjetske agencije
0 komentar(a)
Julija Timošenko, Foto: Rojters
Julija Timošenko, Foto: Rojters
Ažurirano: 25.08.2011. 18:31h

U javnosti su se pojavile informacije da bivšu premijerku Ukrajine Juliju Timošenko truju u zatvoru, a prema izvorima njenih pristalica, Timošenko ima masnice po cijelom tijelu i popucale vene, prenose danas svjetske agencije.

Njen advokat tvrdi da Timošenko ima nepoznatu bolest. Navodno, zdravstveno stanje Julije Timošenko je toliko loše da ne može da napravi ni nekoliko koraka, koliko joj je dozvoljeno.

Advokat Julije Timošenko tvrdi da ona ima nepoznatu bolest

Timošenko nije dozvolila da je pregledaju zatvorski ljekari, dok Ministarstvo zdravstva Ukrajine nije udovoljilo zahtjevu njene obrane da to učini nezavisni ljekarski tim.

Zabrinutost zdravstvenim stanjem Timošenko prošle nedjelje izrazila je i portparol šefice diplomatije EU Ketrin Ešton.

Evropska unija je veoma zabrinuta zdravstvenim stanjem Timošenko, koja boluje od tajanstvene bolesti. Njeno zdravlje se pogoršava i ukrajinske vlasti moraju da joj obezbijede odgovarajuću njegu, rekao je portparol Majkl Men.

Šef Delegacije EU u Kijevu zatražio je od ukrajinskih vlasti pravo da se sastane s Timošenko u zatvoru, ali još čeka odgovor vlasti.

Šef Delegacije EU u Kijevu zatražio je od ukrajinskih vlasti pravo da se sastane s Timošenko u zatvoru, ali još čeka odgovor vlasti

Suđenje Juliji Timošenko podijelilo je javnost u Ukrajini i naišlo na kritike SAD i EU. Hiljade opozicionih pristalica pokušale su u srijedu da se približe zgradi predsjednika, ali ih je policija u tome spriječila.

Na 20. godišnjicu ukrajinske nezavisnostii od bivšeg Sovjetskog saveza, pristalice su organizovale protestni marš, kako bi izrazili nezadovoljstvo zbog suđenja bivšoj premijerki.

Njene pristalice tvrde da je ona žrtva osvete proruskog predsjednika Viktora Janukoviča, koji ju je tijesno pobijedio na predsjedničkim izborima u februaru 2010. godine, prenose svjetski mediji.