Mej okupila kabinet: Razmatraće vojnu akciju protiv Sirije

SAD, Francuska i Velika Britanija se konsultuju oko pokretanja vojne akcije, a američki predsjednik Donald Tramp je juče na Tviteru napisao da "projektili dolaze"
1 komentar(a)
Tereza Mej, Foto: Reuters
Tereza Mej, Foto: Reuters
Ažurirano: 12.04.2018. 09:57h

Britanska premijerka Tereza Mej okupila je članove kabineta da bi razmotrili vojnu akciju protiv Sirije zbog navodnog hemijskog napada.

Mej je rekla da želi da se Velika Britanija pridruži eventualnim američkim udarima u odgovor na navodni napad u predgrađu Damaska. Prema njenim riječima, korišćenje hemijskog oružja "ne može da prođe bez odgovora".

SAD, Francuska i Velika Britanija se konsultuju oko pokretanja vojne akcije, a američki predsjednik Donald Tramp je juče na Tviteru napisao da "projektili dolaze".

Britansko Ministarstvo odbrane je odbilo da komentariše izvještaje da su britanske podmornice naoružane krstarećim raketama na mjestu odakle raketama mogu da gađaju Siriju.

Opozicioni poslanici traže da parlament glasa o vojnoj akciji, što nije pravna obaveza, ali je uobičajeno.

Sirijska opozicija tvrdi da je vlada u subotu gađala pobunjeničko područje kod Damaska hemijskim oružjem, što vlasti predsjednika Bašara el-Asada negiraju.

Bonus video: