Bilt: Ruska crnomorska flota izdala upozorenje za napad

"Vazdušna odbrana ruske Crnomorske flote proglasila je upozorenje za napad. Poziranje? Priprema? Duboka neizvesnost"
74 pregleda 18 komentar(a)
ruska flota, Foto: Shutterstock
ruska flota, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 10.04.2018. 12:06h

Vazdušna odbrana ruske Crnomorske flote izdala je upozorenje za napad, objavio je bivši švedski premijer Karl Bilt na Tviteru.

Neki mediji su prenijeli da je rusko Ministarstvo odbrane izdalo naredbu da se borbena gotovost Crnomorske flote podigne na najviši nivo i da je izdato upozorenje na eventualni napad pošto je primijećeno da su vojni brodovi koalicionih snaga za Siriju, predvođenih SAD, Velikom Britanijom i Francuskom, zaplovili ka Siriji, prenosi B92.

"Vazdušna odbrana ruske Crnomorske flote proglasila je upozorenje za napad. Poziranje? Priprema? Duboka neizvesnost", napisao je Bilt koji je sada kopredsjedavajući Evropskog saveta za spoljne odnose (ECFR).

Američki predsjednik Donald Tramp najavio je sinoć da će "vrlo brzo" odlučiti kako će SAD reagovati na navodni napad hemijskim oružjem na sirijsku pobunjeničku enklavu, i zaprijetio mogućim skorim vojnim udarom.

Bilt je u dodatnoj poruci preko Tvitera napisao da upravo ulazi u avion za Vašington i da se pita kakva će ga atmosfera dočeati, jer bi "Tramp mogao da se suoči sa svojom prvom spoljnopolitičkom krizom".

Bonus video: