Masovno trovanje alkoholom u Bodrumu, preminula ruska turistkinja

Ruska Federalna agencija za turizam razjašnjava odakle je bio alkohol lošeg kvaliteta koji su turisti pili
0 komentar(a)
Ažurirano: 30.05.2011. 10:51h

Jedna ruska turistkinja preminula je u popularnom turskom ljetovalištu Bodrum, nakon što se otrovala nekvalitetnim alkoholom, a još šestoro njih je na reanimaciji u krajnje teškom stanju, javila je agencija RIA Novosti, prenoseći saopštenje iz generalnog konzulata Rusije u Antaliji.

Agenciji je rečeno da je 28. maja uveče konzulat informisan da se grupa ruskih turista otrovala, a RIA Novosti dodaje da je jedna lokalna kompanija u noći 26. na 27. maja organizovala jahting-turu za grupu od skoro 70 ruskih turista.

„Prema podacima osiguravajućih kompanija, 28. i 29. maja turisti su počeli da se žale na mučninu, povraćanje i gubitak svijesti. Svima koji su se obratili za lekarsku pomoć ljekari su postavili dijagnozu - trovanje nekvalitetnim alkoholom“, naveo je konzulat.

Bez obzira na brzo reagovanje ljekara, zdravstveno stanje sedmoro ljudi veoma je pogoršano i ljekari nijesu uspjeli da spasu život Mariji Šaljapinoj (28), navela je agencija. Suprug Šaljapine, Dmitrij Pahomov, rekao je da je reklamnu turu organizovovala ruska turistička agencija i da je tog dana otrovano ukupno 19 ljudi.

Ruska Federalna agencija za turizam razjašnjava odakle je bio alkohol lošeg kvaliteta koji su turisti pili, navodi RIA Novosti.

Bonus video: