Papandreu: Grčka neće bankrotirati

To podrazumijeva, između ostalog, smanjenje potrošnje i ekonomsku liberalizaciju, u okviru rubusnog privatizacionog plana.
0 komentar(a)
Ažurirano: 14.05.2011. 14:09h

Grčki premijer Jorgos Papapandreu izjavio je za danasnji italijanski list "Korijere dela sera" da njegova zemlja neće bankrotirati niti će izaći iz zone eura.

"Ja se nadam da se to neće dogoditi", rekao je premijer Papandreu intervjuu za dnevnik iz Milana i izrazio uvjerenje da će Grčka za rješavanje teških duzničkih problema 2012. pribaviti dodatna finanansijska sredstva, prenijela je američka novinska agencija Asošiejtid pres (AP).

Papandreu je najavio da će u narednom periodu glavni zadatak njegove vlade biti realizacija privatizacionog programa u cilju povećanja fonda raspoloživog novca za vraćanje dugova. On je, nabrajajući listu mjera koje će njegova vlada sprovoditi, ukazao da će naročito raditi na poboljšanju javnih finansija.

To podrazumijeva, između ostalog, smanjenje potrošnje i ekonomsku liberalizaciju, u okviru rubusnog privatizacionog plana.

"Privatizacija na početku nije bila prioritet", kazao je Papandredu, iz napomenu da je sada taj proces glavni posao kojim vlada treba da se pozbavi, kako bi i time pokazala da je Grčka spremna da odgovori dužničkim obavezama.

"Postoji široka saglanost oko (realizacije) našeg plana", rekao je Papandreu, uz napomenu da program, koji će uskoro početi da se primjenjuje, podržava i grčka opozicija.

Bonus video: