Taksista na zadnjem sjedištu našao 50.000 dolara i vratio ih vlasniku

Velikodušni otac dvoje djece rekao je da je iznenađeni putnik "skakao od sreće" kad je dobio nazad svoje malo bogatstvo
0 komentar(a)
Ažurirano: 25.04.2011. 19:27h

Pošteni taksista je vratio 50.000 dolara arapskom biznismenu koji je malo bogatstvo ostavio na zadnjem sjedištu taksija.

Iznenađeni Najdžel Lipskomb (54) otkrio je gomilu novca na zadnjem sjedištu automobila nakon što je ostavio putnika. Umjesto uzimanja novca, količine koja je jednaka zaradi za godinu i po dana, Najdžel se odvezao svojim taksijem da gradske policijske stanice, piše Dejli Mejl.

Sreo je putnika koji je izlazio iz stanice nekoliko sekundi nakon što je policiji prijavio izgubljeni novac. Najdžel je predao novac arapskom biznismenu i prebacio ga do lokalnog paba da proslavi. Zaradio je i 500 dolara.

Velikodušni otac dvoje djece rekao je da je iznenađeni putnik "skakao od sreće" kad je dobio nazad svoje malo bogatstvo.

"Ne bih ga zadržao. Uvijek sam bio pošten čovjek. Ne bih to uradio ne da je bilo milion funti", rekao je.

A mogli smo u Diznilend

Dorin Kavanag (42), Najdželova supruga, rekla je da bi ta količina novca omogućila luksuzni odmor za čitavu porodicu.

"Odnio je torbu u policijsku stanicu i kad je otvorena saznao je da je u njoj 50.000 dolara i 1000 eura"

"Ispravno je postupio. Od tog novca bih mogla da odvedem djecu u Diznilend. Djevojke sad imaju 21 i 22 godina ali uvijek smo sanjali od odlasku. Samo nikad nismo imali novca", rekla je.

Najdžel je pokupio bogatog putnika u centru i odvezao go do studentskog bloka. Kad je pokupio sljedećeg putnika dvadeset minuta kasnije, pronašli su torbu u kojoj je bila gomila novčanica i laptop.

Odnio je torbu u policijsku stanicu i kad je otvorena saznao je da je u njoj 50.000 dolara i 1000 eura.

"Zar je to sve što dobijam?"

Najdžel je rekao: "Pokupio sam ga u centru. Tokom puta me pitao znam li neko mjesto gdje bi mogao da gleda fudbal. Rekao sam mu da može da ode u pab The Emperor ali se on predomislio.

"Pitao sam ga zbog čega nosi sa sobom 50.000 dolara u kešu, a on je rekao da u njegovoj zemlji ne vjeruju bankama"

Odvezao sam ga do studentskog bloka. Drugi putnik je ušao i pitao je li to moja torba pozadi. Rekao sam mu da pripada prethodnom putniku i uzeo sam je. Kad sam je pogledao vidio sam laptop i osjetio nešto što je ličilo na dokumenta, ali nisam otvarao da pogledaom.

Otišao sam u policijsku stanicu i vidio čovjeka kako izlazi. Skakao je od oduševljenja. Rekao je da bi trebalo da kažemo policiji da je pronašao torbu a ja sam mu rekao da ću da idem sa njim.

Kad je došao na prijavnicu žena je rekla "ne biste trebali da nosite 50.000 dolara u kešu sa sobom".

Bio sam šokiran. To je bilo nevjerovatno. Kad mi je dao 200 dolara našalio sam se i rekao "to je sve što dobijam?". Pitao sam ga zbog čega nosi sa sobom 50.000 dolara u kešu, a on je rekao da u njegovoj zemlji ne vjeruju bankama.

Dao mi je još trista dolara. A ja sam se samo šalio."

"Dali smo mu savjet"

Portparol policije je rekao: "Čovjek je došao u policijsku stanicu u 7.45 sa trojicom prijatelja i prijavio da je ostavio u taksiju torbu sa 50.000 dolara, 1000 eura, laptopom i pasošem.

Zabilježili smo to i on je napustio stanicu kad se taksista pojavio sa torbom.

Svi su došli u stanicu. Dali smo biznismenu savjet o nošenju tolike količine keša.

Bonus video: