Austrijska bajka: Okopao baštu i pronašao nakit star 650 godina

Andreas, piše "Profil", nije zainteresiran za profit, već razmišlja da čitavu kolekciju pozajmi austrijskim muzejima da je izlože kao eksponate
0 komentar(a)
Ažurirano: 24.04.2011. 08:41h

Još prije 3 godine, Austrijanac Andreas K. iskopao je nešto u svojoj bašti, i nastavio da živi kao do tada. Ipak, nedavno se pokazalo da je srećni Bečlija promašao 200 komada vrijednog nakita i srednjovjekovnih artefakta.

Austrijske vlasti pronalazak su dočekale s tolikim entuzijazmom da su u saopštenju za javnost napisali, "Bajke još uvek postoje!"

Prstenje, broševi, ukrašene kopče remenja, pozlaćene tacne i drugi artefakti ukrašeni koralima ili perlama, nalaze se među otkrivenim blagom, piše Mondo.

Austrijska kancelarija za nacionalno blago ističe kako su pronađeni predmeti stari oko 650 godina.

Pronalazak blaga jedan je od najznačajnijih otkrića tog tipa u Austriji.

Kad je pronašao blago, Andreas je slike objavio putem interneta, a razni kolekcionari odgovorili su mu i pisali kako su predmeti vjerovatno izrazito vrijedni pa ih je Andreas zapakovao u plastične kesice i odnio u kancelariju za nacionalno blago.

Ova kancelarija vijest o pronalasku objavila je tek sada, nakon detaljne procjene i potvrde autentičnosti.

Sam Andreas, piše "Profil", nije zainteresiran za profit, već razmišlja da čitavu kolekciju pozajmi austrijskim muzejima da je izlože kao eksponate.

Bonus video: