Kalabrija

Zaplijenjena imovina mafije vrijedna 192 miliona eura

Finansijska policija zaplijenila je danas kalabrijskoj mafiji imovinu u vrijednosti od 190 miliona eura, uključijući i dva fudbalska tima, saopštila je italijanska policija.
0 komentar(a)
Ažurirano: 21.04.2011. 20:34h

U saopštenju se precizira da je zaplijenjeno 40 preduzeća iz sektora za transport, poljoprivredu i trgovinu, 44 stana, 12 garaža, 60 placeva i 164 vozila.

Agencija Frasn pres navodi da je mafijaški klan Pesče pokušao da poveća svoju popularnost u Kalabriji prisvajanjem dva fudbalska kluba, Interpijana i Sapri (Interpiana, Sapri) koji igraju u D ligi.

"Zahvaljujući ovoj operaciji, mafija u Kalabriji je oslabljena i dosta osiromašena", rekao je italijanski ministar unutrašnjih poslova Roberto Maroni.

Operacija čije je ime "Čišćenje" je realizovana uz pomoć Đuzepine Pešče, ćerke Salvatora Peščea, šefa klana Pešče.

Prema saopštenju, Đuzepina Pešče je odlučila da sarađuje sa policijom nakon đto je njen muž uhapšen kada su njihova djeca ostala potpuno sama. Za uzvrat je puštena na slobodu i sada živi sa djecom.

Mjesto njenog boravka nije objavljeno.

Frans pres navodi da su za razliku od klana Koza Nostra, na Kalabriji osvete rijetke. Zahvaljujući saradnji Salvatoreve ćerke sa policjom, nedavno su uhapšene i njena majka i sestra.

Preporučujemo za Vas