Austrijska policija zaplijenila 105 kg kokaina

Austrijska policija spriječila je šverc 105 kilograma kokaina iz Njemačke u Hrvatsku.
0 komentar(a)
Ažurirano: 19.04.2011. 11:27h

Austrijska policija saopštila je da je, u saradnji sa kolegama iz Hrvatske, Slovenije i Njemačke, zaplijenila 105 kilograma kokaina, a u akciji je uhapšeno pet osoba, među kojima su troje hrvatskih državljana.

Kokain, čija se ulična vrijednost procjenjuje na 3,9 miliona eura, bio je namijenjen Hrvatskoj, a šef slovenačke kriminalističke policije Jurij Ferme rekao je da je, s obzirom na količinu narkotika zaplijenjenog prošle nedjelje, jedan njegov dio vjerovatno bio namijenjen i slovenačkom tržištu.

Ferme je rekao da je policija troje hrvatskih državljana uhapsila u blizini mjesta Brežice, na istoku Slovenije, i da se oni sada nalaze u pritvoru i čekaju da budu deportovani, javila je slovenačka agencija STA.

Međunarodnu operaciju nazvanu "Paukova mreža" pokrenula je hrvatska policija, koja je do sada podnijela krivicne tužbe protiv sedam osoba, uključujući dvije osobe - Kanađanina i Kanađanku, koje su u istoj akciji prošle nedjelje uhapsile austrijske vlasti.

Zaplijenjeni kokain je u Evropu stigao privatnim avionom iz Južne Amerike preko Dominikanske Republike i Francuske, odakle je dopremljen u Njemačku, iz koje je zatim automobilom transportovan kroz Austriju i Sloveniju.

Bonus video: