Putin bogatiji od Medvedeva

Medvedev je prijavio 14 računa u ruskim bankama, čija je ukupna vrijednost pet miliona rubalja (122.630 eura). Kritičari Kremlja ismijali su prijavljivanje imovine...
0 komentar(a)
Medvedev i Putin, Foto: Gorod
Medvedev i Putin, Foto: Gorod
Ažurirano: 11.04.2011. 20:41h

Premijer Rusije Vladimir Putin prijavio je imovinu za proteklu godinu, koja je za trećinu veća od imovine njegovog kolege, šefa države Dimitrija Medvedeva, čija supruga nema ušteđevinu i vozi više od decenije star „folksvagen“.

Premijer Putin - koji je u dva navrata obavljao funkciju šefa države - zaradio je pet miliona rubalja (oko 123.000 eura), a Medvedev 3,4 miliona (oko 83.000 eura), prenijela je agencija Rojters.

Prijavljivanje imovine ruskih političara naredio je 2009. godine Medvedev.

Kritičari Kremlja ismijali su prijavljivanje imovine, jer smatraju da su pravi prihodi ruskih zvaničnika nekoliko puta veći zbog primanja mita.

Rusija se nalazi na 154-om mjestu liste 178 korumpiranih zemalja organizacije „Transparensi internešnl“.

Podaci o imovinskom stanju i primanjima Medvedeva, njegove supruge i sina objavljeni su na zvaničnom sajtu ruskog predsjednika. Zajedno sa suprugom Medvedev posjeduje stan površine 367,8 kvadratnih metara.

Medvedev je prijavio 14 računa u ruskim bankama, čija je ukupna vrijednost pet miliona rubalja (122.630 eura), dok je supruga Svjetlana – domaćica - prijavila tri prazna računa u banci i „golf“ iz 1999.

Sin ruskog predsjednika, Ilja, nema prijavljenih prihoda.

Putinova supruga Ljudmila prijavila je prihode od oko 3.500 eura.

Bonus video: