Roberto De Matei: Homoseksualci su krivi za propast Rimskog carstva

"Pojedine rimske kolonije su bile raj za homoseksualce i one su inficirale ostale."
119 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 09.04.2011. 13:24h

Profesoru su upućeni pozivi da podnese ostavku nakon što je homoseksualnost okrivio za propast Rimskog carstva.

Roberto De Matei, posvećeni katolik, već se istakao kad je rekao da je cunami u Japanu "božija kazna", piše Dejli Mejl.

U radijskom intervjuu, podpredsjednik prestižnog italijanskog Centra za nacionalna istraživanja je rekao: "Propast Rimskog carstva i dalazak Varvara dogodio se zbog širenja homoseksualizma. Pojedine rimske kolonije su bile raj za homoseksualce i one su inficirale ostale."

On je dodao: "Inavizija Varvara se dogodila zbog ove moralne propasti.

Opšte je poznato da za feminizirane muškarce i homoseksualce nema mjesta u kraljevstvu Božjem.

Homosekualnosti nije bilo mnogo među Varvarima i to pokazuje da Božja pravda dolazi kroz istoriju.

"Rim nije propao jer je bio gej!"

Profesor Matei je blizak prijatelja sa Marijom Stelom Đelmini, ministarkom obrazovanja, i kontroverznim premijemom Silvijom Berluskonijem koji je jednom rekao "bolje voljeti djevojke nego biti gej."

Profesor Lelia Krako Ruđini, eksper za istoriju Rima pri Univeritetu, je rekla: "Nema dokaza da je Rim imao veliki broj homoseksualaca"

Istoričari, grupe za zaštitu gej prava i političari izrazili su nezadovoljstvo. Paola Koncia, iz demokratske ljevice, je rekla: "Odmah sam telefonirala ministarku obrazovanja i zahtijevala da interveniše."

Iz organizacija italijanskih homoseksualaca su poručili da su profesorovi komentari "bazirani na sujevjerju, da su smiješni i nečuveni". Pozvali su ga da podnese ostavku.

Istoričar Emilio Gaba, vedeći rimski istoričar, je rekao: "Nevjerovatno je da je homoseksualnost dovela do pada Rimskog carstva."

Profesor Lelia Krako Ruđini, eksper za istoriju Rima pri Univeritetu, je rekla: "Nema dokaza da je Rim imao veliki broj homoseksualaca. Mogu sa sigurnošću da kažem kako Rim nije pao zato što je bio gej."

Bonus video: