Glamurozna proslava Gorbačovljevog rođendana

U londonskom Rojal Albert Holu priredio je glamuroznu humanitarnu zabavu kojoj je prisustvovao veliki broj poznatih ličnosti, prenosi Tanjug.
57 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 31.03.2011. 13:13h

Bivši sovjetski lider Mihail Gorbačov priredio je, povodom svog 80. rođendana, u londonskom Rojal Albert Holu glamuroznu humanitarnu zabavu kojoj je prisustvovao veliki broj poznatih ličnosti, prenosi Tanjug.

Domaćini večeri bili su holivudski glumci Šeron Stoun i Kevin Spejsi, a za muzički dio programa bili su zaduženi Londonski simfonijski orkestar pod palicom čuvenog ruskog dirigenta Valerija Gergijeva, operska diva Ketrin Dženkins i njemačka rok grupa Skorpions koja je izvela svoj čuveni hit iz vremena pada Berlinskog zida "Wind of Change".

Kako prenose britanski mediji, Gorbačov, koji je napunio 80 godina 2. marta, došao je na proslavu "Gorbi 80 Gala" u društvu kćerke Irine.

Obraćajući se gostima, bivši sovjetski lider je rekao da je dosta toga proživio i vidio tokom svojih osam decenija, iskusio teške, ali i srećne trenutke, govorio pred mnogo ljudi, ali da nikad nije bio na jednom ovakvom skupu

Između 200 i 114.000 eura za dolazak

Među VIP gostima, koji su platili između 200 i 114.000 eura da bi došli na zabavu, bilo je puno viđenih Rusa i Londonaca, kao i poznatih zvijezda i političkih "teškaša" poput bivšeg "Terminatora" i guvernera Kalifornije Arnolda Švarcenegera, bivšeg britanskog ministra inostranih poslova Dejvida Ovena, bivšeg lidera Solidarnosti i poljskog predsjednika Leha Valense i izraelskog predsjednika Šimona Peresa.

Veče su "uljepšale" brojne zvijezde kao što su bivša članica pop grupe Spajs gerls Melani Čizom, glumice Goldi Houn i Mile Jovović, ali i Gorbačovljeve unuke Ksenija i Anastasija.

Tokom večeri uručena je i nagrada "Gorbačov" za "pojedince koji su promenili svijet" koju je bivši sovjetski predsjednik nedavno ustanovio.

Nagradu su dobili izumitelj Worldwide web-a Tim Berners Li, medijski mogul i osnovač CNNa Ted Tarner i 25.godišnji kenijski inženjer Evans Vandongo.

Novac prikupljen na gala večeri biće poklonjen humanitarnim organizacijama, među kojima je i "Fondacija Raisa", koja nosi ime Gorbačovljeve supruge, preminule 1999. godine.

Galerija

Bonus video: