Još nije poznato da li je Uka sam planirao napad na autobus sa vojnicima SAD

Uka je priznao da je u srijedu pucao iz pištolja na autobus sa 15 američkih vazduhoplovaca na putu za Avganistan, ubivši Aldena i Kadibeka i ranivši dvojicu
0 komentar(a)
Frankfurt aerodrom napad, Foto: Beta/AP
Frankfurt aerodrom napad, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 04.03.2011. 11:21h

Pripadnici američkog ratnog vazduhoplovstva ubijeni na frankfurtskom aerodromu su Nikolas Alden (25) i Zakari Kadibek (25), saopštio je Pentagon, navodeći da još nije utvrđeno da li je kosovski Albanac Arid Uka, koji je priznao taj zločin, sam planirao napad na autobus sa vojnicima SAD, javlja danas AP.

Jedan od glavnih zadataka istrage biće da utvrdi da li je još neko umiješan u incident, izjavio je portparol Pentagona pukovnik Dejv Lejpan.

Dvadesetjednogodišnji Uka je priznao da je u srijedu pucao iz pištolja na autobus sa 15 američkih vazduhoplovaca na putu za Avganistan, ubivši Aldena i Kadibeka i ranivši dvojicu.

Uka je od 1991. godine živio u Frankfurtu i bio je zaposlen na određeno vrijeme na sortiranju pošiljki u pošti.

Njemačke vlasti su saopštile da je Uka posredstvom društvene mreže Fejsbuk bio u kontaktu sa radikalnim muslimana, ali da nije bio član neke terorističke organizacije.

Neimenovani predstavnik njemačkih vlasti je rekao da je u Frankfurtu u istoj jedanaestospratnici sa Ukom živio Rami M. koji je prošle godine uhapšen u Pakistanu i izručen Njemačkoj, gdje je optužen za članstvo u terorističkoj organizaciji.

Susjedi tvrde da su se Uka i Rami M. poznavali.

Bonus video: