NIGDJE NE CVJETA

Porodila se u čekaonici, jer u bolnici nije bilo slobodnih kreveta

Vratio sam se i gledao užasnuto kako se iz Frensisinog tijela pojavljuje bebina glava. Dijete je onda palo i udarilo glavom o pod
58 pregleda 0 komentar(a)
Frensis Rendal, Foto: Dailymail.co.uk
Frensis Rendal, Foto: Dailymail.co.uk
Ažurirano: 25.02.2011. 18:25h

Frensis Rendal (21) porodila se na stolici u čekaonici nakon što su joj u Kraljevskoj bolnici u Romfordu, u Britaniji, kazali da nema slobodnih kreveta.

Frensis je sina Frederika rodila zahvaljujući pomoći druge pacijentkinje, jer u blizini nije bilo ni raspoloživog osoblja koje bi joj pržili stručnu pomoć, tvrdi ona.

Daily Mail prenosi da je tokom porođaja mali Frederik pao na pod i udario glavom, jer nije bilo nikoga da ga uhvati.

Frensis i njen momak Skot Džordan (20) su kazali dok se dječak rađao nisu vidjeli medicinsku sestru ni babicu u blizini.

“Bilo je to užasno iskustvo”, kaže Frensis.

Par je stigao u bolnicu sa starijim Frensisinom sinom Čarlijem (2) nakon što je Frensis osjetila jake bolove. Vodenjak joj je pukao u čekaonici, nekoliko sati nakon što su stigli u bolnicu. Nakon što je bebina glava počela da se pojavljuje, Skot je potražio pomoć, ali su mu rekli da mora ostati u čekaonici.

“Vratio sam se i gledao užasnuto kako se iz Frensisinog tijela pojavljuje bebina glava. Dijete je onda palo sa pupčanom vrpcom obmotanom oko vrata i udarilo glavom o pod”, priča Skot.

“To je strašno, žena je rodila praktično sjedeći na stolici. Oduzelo su joj dostojanstvo i pravo na privatnost”, kazala je gospođa čija je ćerka takođe u bolnici.

Ljekari su kazali da će beba biti dobro, uprkos padu na glavu.

Preporučujemo za Vas