ANKETA TNS-SOFRES

Socijalistički kandidat bi ubjedljivo pobijedio Sarkozija

Sarkozija bi takođe pobijedio i svaki od tri potencijalna kandidata socijalističke partije za predsjedničke izbore koji će se održati 2012. godine, pokazala je ova anketa.
0 komentar(a)
Nikola Sarkozi, Foto: Reuters
Nikola Sarkozi, Foto: Reuters
Ažurirano: 23.02.2011. 16:18h

Francuskog predsjednika Nikolu Sarkozija pobijedio bi u drugom krugu predsjedničkih izbora Dominik Stros Kan, sadašnji direktor Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) sa 63 odsto prema 37 odsto glasova, navodi se u anketi TNS-Sofres.

Sarkozija bi takođe pobijedio i svaki od tri potencijalna kandidata socijalističke partije za predsjedničke izbore koji će se održati 2012. godine, pokazala je ova anketa.Za Sarkozija bi glasalo 44 odsto glasača kada bi mu protivkandidat bila vođa socijalističke partije Martin Obri ili njen prethodnik na čelu partije Fransoa Oland. Oni bi imali po 56 odsto glasova.Sarkozi, koji će vjerovatno biti kandidat svoje partije desnice UMP na predsjedničkim izborima, mada to nije još zvanično potvrđeno, osvojio bi 48 odsto glasova kada bi mu rivalka bila Segolen Roajal (koja bi imala 52 odsto), bivša kandidatkinja socijalista na predsjedničkim izborima 2007. koju je tada pobijedio u drugom krugu.

Dominik Stros Kan, bivši socijalistički ministar i aktuelni šef MMF-a nagovijestio je u nedelju da bi mogao da učestvuje na predsjedničkim izborima 2012. godine. Socijalistička partija trebalo bi u oktobru da održi unutarpartijske izbore da odredi svog predsjedničkog kandidata.

Preporučujemo za Vas