Štrajk njemačkih mašinovođa, vozovi kasnili

Kako javljaju mediji, štrajk je protekao bez haosa, iako su mnogi putnici morali da na niskim temperaturama čekaju \'\'svoje\'\' vozove.
0 komentar(a)
njemačka željeznica, Foto: Rojters
njemačka željeznica, Foto: Rojters
Ažurirano: 22.02.2011. 13:05h

Njemačke mašinovođe zahtjevale su jutros, u dvočasovnom štrajku upozorenja, koji je posebno pogodio Berlin, Nirnberg, Štutgart i Rursku oblast, iste uslove rada i nivo zarada za 26.000 mašinovođa.

Kako javljaju mediji, štrajk je protekao bez haosa, iako su mnogi putnici morali da na niskim temperaturama čekaju ''svoje'' vozove.

Portparolka sindikata njemačkih mašinovođa je rekla da kašnjenja vozova mogu trajati joše neko vrijeme, a šef sindikata Klaus Veselski pozitivno je ocijenio obustavu rada u borbi za bolje zarade i uslove rada koji odgovaraju standardima željeznice i naglasio da nije bilo haosa za putnike, jer su na vrijeme bili informisani.

Dalji štrajkovi, kako prenose mediji, za sada nijesu planirani, ali će se o svemu do 7. marta izjasniti članovi sindikata i od tada bi moglo doći do novih štrajkova, javljaju mediji, prenoseći izjavu predsjednika sindikata da se neograničeno neće štrajkovati.

Bonus video: