Planinar poslije pada dugog 300 metara, nepovrijeđen

Pomoć je stigla već pola sata nakon što je Adam pao. Nisu mogli da vjeruju u prizor koji vide – mladića koji ih dočekuje stojeći i čitajući mape
0 komentar(a)
Ažurirano: 30.01.2011. 20:04h

Alpinist, Adam Poter iz Glazgova, nakon pada niz 300 metara dug obronak u gorskom dijelu Škotske, pronađen je kako stoji i čita mapu, piše britanski Guardian.

Tek što se popeo na 1.094 mnv Sgurr Choinnich Mor, na oko oko 8 km istočno od Ben Nevisa, izgubio je tlo pod nogama. Poter, koji živi u Glazgovu, bio je dio grupe od 24 planinara.

Taj 36-godišnjak je pao niz strmu i stjenovitu padinu planine u subotu poslijepodne. Trenutno se oporavlja u Opštoj bolnici u Glazgovu, a ljekari kažu da se osjeća dobro. Pomoć je stigla već pola sata nakon što je Adam pao. Nisu mogli da vjeruju u prizor koji vide – mladića koji ih dočekuje stojeći i čitajući mape.“Bilo je prilično nevjerojatno”, kažu spasioci. Ljekari nisu mogli da vjeruju da je Adam u takvoj nesreći prošao bez ozbiljnijih povreda. Ima samo površinske posjekotine i modrice, te manje povrede grudnog koša.

Poter je pod stresom i ne može da vjeruje da je još živ. Mladić je pronađen na visini od 792.5 m, a padao je oko 300 metara sa vrha najviše britanske planine.

U policiji kažu da je imao sreće što je ostao živ. “Teško je povjerovati da bi neko mogao da nakon takvog pada, po takvom terenu bio u mogućnosti da ustane, a kamoli da razgovara sa nama u helikopteru na putu do bolnice. Stvarno nevjerovatno”, kažu u policiji.

Bonus video: