Bomba u Domodedovu aktivirana mobilnim telefonom

"Bombaš samoubica koji je počinio napad je identifikovan, to je osoba rođena u jednoj sjevernokavkaskoj republici", rekao je portparol Istražnog komiteta.
62 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 29.01.2011. 14:11h

Ruski istražitelji objavili su da je bombaš samoubica koji je aktivirao eksplozivnu napravu na moskovskom aerodromu 24. januara, kada je poginulo 35 osoba, 20-godišnjak iz Sjevernog Kavkaza, javlja MINA."Bombaš samoubica koji je počinio napad je identifikovan, to je osoba rođena u jednoj sjevernokavkaskoj republici", rekao je portparol Istražnog komiteta Vladimir Markin, prenijela je agencija Itar-Tass.Markin je ranije saopštio da su ruske vlasti riješile slučaj terorističkog napada na Domodjedovu i da tragaju za više osumnjičenih za njegovo organizovanje."Slučaj terorističkog napada na Domodjedovu je riješen", rekao je Markin, ne navodeći druge pojedinosti. U eksploziji bombe na međunarodnom aerodromu u ruskoj prijestonici poginulo je 35 osoba, a oko 130 povrijeđenih je još u bolnicama.

Bomba aktivirana mobilnim telefonom

Bombaš samoubica nije možda sam aktivirao bombu, jer je utvrđeno da je sa eksplozivom bio povezan mobilni telefon.

Bomba se nalazila na tijelu teroriste, kao pojas ispod jakne.

Snimci su pokazali da je napadač četvrt sata nervozno šetao po sali, i pri tome stalno držao u ruku u lijevom džepu jakne.

Moguće je da su njegovi posmatrači smatrali da je neodlučan, pa da su sami aktivirali bombu, prenosi Glas Rusije.

Bonus video: